Πρόταση αρχών Άμεσης Δημοκρατίας

Η ανάδειξη του μνημονίου ως μόνο κεντρικό θέμα των τελευταίων διεκδικήσεων , είναι μια απλή επανάληψη της ένοχης τακτικής που εφαρμόζουν τα κόμματα και η σύγχρονη ιατρική. Δηλαδή την ανεπιτυχή θεραπεία ενός σοβαρού συμπτώματος…

Τι θα μπορούσαν να προσφέρουν οι Αγανακτισμένοι:

-Είναι απόλυτα αναγκαίο ο κόσμος την επόμενη μέρα να έχει κερδίσει ένα αίτημα για να πιστέψει στις δυνάμεις του.
– Είναι το ίδιο αναγκαίο να έχει βγει από τις συνελεύσεις με περισσότερες γνώσεις για την αυτοοργάνωση.
– Είναι πάνω απο όλα αναγκαίο να συνδεθεί με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κινήματα, για να μην νιώθει μόνος , εύκολο θύμα και διασυρμένο απο τους Παγκόσμιους κυβερνήτες.

Επειδή το μνημόνιο φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να αποσυρθεί με τις παρούσες συνθήκες αλλά πιθανόν πολύ αργότερα, παραμένει ανάγκη να κερδηθεί κάποιο αίτημα άμεσα…

Ας δούμε λοιπόν τα αιτήματα:

>Ακύρωση της συνθήκης μνημονίου και της υπογραφής του δεύτερου με δημοψήφισμα
> Τιμωρία των ενόχων που ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή και την διαφθορά.
> Επιστροφή της λεηλατημένης περιουσίας
> Άρνηση της πληρωμής του χρέους στους ξένους
>Προστασία της δημόσιας περιουσίας
>Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων (δημοσίου – ιδιωτικών)
> Δίκαιο φορολογικό σύστημα (για έχοντες και μη)
> Κατάργηση προνομίων και ασυλίας των βουλευτών.

Υποθέτουμε ότι πάνω κατω είναι αυτά…

Ας δούμε τον τρόπο που θα τα πετύχουμε:

Εκτιμώντας ότι αυτό που τα γέννησε ήταν το άδικο, στρεβλό , ανεξέλεγκτο και μη αντιπροσωπευτικό σύστημα διακυβέρνησης δεκάδων ετών, καταλήγουμε στην ριζική διόρθωση του .

Όργανο: αρχικά οι γενικές συνελεύσεις των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

Διαδικασίες που αργότερα θα μεταφερθούν σε άλλες συλλογικές ενώσεις, σκιώδεις των υπαρχουσών μεχρι να περάσουν οι αρχες της Α.Δ. π.χ. Δήμος -σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις

Διαδικασία: Εφαρμογή των κανόνων της Άμεσης Δημοκρατίας σε όλες τις συλλογικές μορφές.
Δεν υπάρχουν διαχωρισμοί των πολιτών που συμβάλλουν στην διάσπαση της κοινωνίας. ‘Ολα τα ΑΤΟΜΑ είναι ισότιμα στους θεσμούς.

Στόχος: Αυτό που θα είναι ίσως το μεγάλο κέρδος αυτής της προσπάθειας είναι να έρθει σε επαφή όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος με την πραγματική Δημοκρατία και να την συγκρίνει με αυτήν που βίωσε.

Ποιοί μπορεί να είναι οι κανόνες της Άμεσης Δημοκρατίας και πως θα αναπροσαρμοστούν στις παρούσες συνθήκες.

1) Κυρίαρχο στην Δημοκρατία είναι το άτομο (και όχι το κόμμα ή η οργανωμένη ομάδα), βάση των αρχών τη ς ισονομίας, της ισότητας, της ελευθερίας.

2) Η εκπροσώπηση είναι αιρετή και άμεσα ανακλητή. (κατάργηση του βουλευτικού επαγγέλματος)

3) Η εκλογή ισχύει για μια μόνο κοινοβουλευτική θητεια. (Οι αμοιβές είναι ανάλογες ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου)

4) Στις εκλογικές έδρες αντιπροσωπεύονται κατηγορίες πολιτών ανάλογα με τις ιδιότητες τους, πχ ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι, επαγγελματίες, γεωργοί, άνεργοι, συνταξιούχοι, κα. (Ενα τέλος στην μονοκρατορία μιας συγκεκριμένης κατηγορίας …)

5) Η γεωγραφική κατανομή των εδρών καλύπτεται με την ομοσπονδιακή (αποκεντρωμένη) λειτουργία. Τον ρόλο των «καντονίων» κατέχουν οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.

6) Η διασπάθιση δημόσιας περιουσίας θεωρείται έγκλημα. Για τους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους θα προβλέπονται οι μέγιστες ποινές! (ιδιώνυμο)

7) Η συμμετοχή στις ψηφοφορίες είναι υποχρεωτική. (Η μη συμμετοχή θα στερεί πολιτικά δικαιώματα.)

8 ) Κατοχυρώνεται η ανεξαρτησία στις Νομοθετικές – Δικαστικές – Εκτελεστικές Αρχές. Εκλογή των εκπροσώπων τους με τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας από την βάση του εκλογικού σώματος.

9) Επαναφορά του θεσμού της ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ, από όπου θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ασκείται ο έλεγχος της λειτουργίας της ΒΟΥΛΗΣ. Δικαίωμα συμμετοχής οι με ηλικία άνω των 65 και για μια 4ετία στον συγκεκριμένο θεσμό.

10) Σκοπός των απαράβατων κανόνων είναι να ρυθμίσουν και να διαφυλάξουν τον τρόπο που θα παίρνονται δημοκρατικά οι αποφάσεις.

Ένα παράδειγμα λειτουργίας της εκλογικής διαδικασίας

Θεωρώντας την αποκεντρωτική λειτουργία ως προϋπόθεση , επιλέγουμε τις υπάρχουσες γεωγραφικές περιφέρειες που συγκροτούν ομοσπονδιακό κράτος.

—Αν η ομοσπονδιακή βουλή αποτελείται πχ απο 300 έδρες, αυτές κατανέμονται ανάλογα με τον πληθυσμό στις 12-13 περιφέρειες.
—Η κάθε περιφέρεια εκλέγει το τοπικό κοινοβούλιο π.χ. με 200 έδρες .

–Αν υποθέσουμε ότι στην Θεσσαλία πχ αντιστοιχούν 38 έδρες στην ομοσπονδιακή βουλή , τότε θέση θα καταλαμβάνουν 38 απο τους 200 περιφερειακούς αντιπροσώπους πχ με κλήρωση**, η τακτική εναλλαγή, οι οποίοι θα μεταφέρουν και θα εκφράζουν ΜΟΝΟ τις αποφάσεις του τοπικού κοινοβουλίου.
** Η λογική της κλήρωσης και της εναλλαγής καταργεί οποιαδήποτε ψευδαίσθηση και μεγαλομανία των εκπροσώπων.

Οι δε περιφερειακές εκλογές θα κατανέμουν τις 200 έδρες ΑΝΑΛΟΓΑ με τις κατηγορίες («συμφερόντων») των ενεργών πολιτών ώστε να διασφαλίζεται η απεικόνιση της κάθε κοινωνίας:

α) εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα ,
β) εργαζόμενοι στον ιδιωτικό
γ) αγρότες
δ) Ελεύθεροι επαγγελματίες-επιχειρηματίες
ε) Συνταξιούχοι
στ) Άνεργοι

Όλοι οι ανωτέρω έχουν τις δικές τους Ενώσεις όπου είναι καταγεγραμμένοι και ανάλογα με την ποσοστιαία μερίδα που καταλαμβάνουν στον τοπικό πληθυσμό διαμοιράζουν τις έδρες.

Αν υποθέσουμε πχ. ότι οι άνεργοι την συγκεκριμένη στιγμή είναι 20% θα σημαίνει ότι οι 40 έδρες της τοπικής βουλης τους ανήκουν. Επομένως οι εκλογές μπορούν να γίνονται ΜΙΑ φορά και μόνο εντός των ΕΝΩΣΕΩΝ και απο εκει να προκύπτουν όλοι οι εκπρόσωποι, περιφέρεια, βουλή κτλ!
Η βουλή του Δήμου θα εχει ανεξάρτητες εκλογές με αρχές της άμεσης δημοκρατίας, με συμμετοχή των πολιτών ανεξάρτητα απο της κατηγορίες. Εδώ αρκεί η τοπική εκπροσώπηση της γειτονιάς που πρέπει να γίνει το πραγματικό κύτταρο της δημοκρατίας.

Ίσως, με αυτόν τον τρόπο τελικά να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης Ανάκλησης και του ελέγχου, της ουσιαστικής εκπροσώπησης , της διασφάλισης της ισονομίας, ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Όλα τα παραπάνω είναι κάποιες πρώτες σκέψεις και φυσικά κατατίθενται με σκοπό την επίτευξη μιας ουσιαστικής συνταγματικής αλλαγής, μέσα στα πνεύμα του αρχικού πάντα συντάγματος που καταστρατηγήθηκε δόλια.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ (συνταγματολόγοι, νομικοί, πολεοδόμοι, οικονομολόγοι κτλ) ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΕΙΤΕ ΓΝΩΜΟΔΟΤΏΝΤΑΣ.

ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ….

1) Στις συνελεύσεις δικαίωμα ψήφου και έκφρασης έχουν οι εγγεγραμμένοι οι οποίοι αποδέχτηκαν τις αρχές τις ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και λειτουργούν βάση αυτών.
2) Όσοι έχουν αποδεχτεί τις αρχές της Α.Δ. σημαίνει ότι δεν συμμετέχουν σε άλλες κλειστές ομάδες με τους ίδιους σκοπούς .
3) Δικαίωμα να λαμβάνουν μόνο τον λόγο στις ανοιχτές διαδικασίες –και όχι να ψηφίζουν- έχουν μέλη ομάδων που εφαρμόζουν τις αρχές τις Α.Δ.
4) Δέν έχουν δικαιώματα παρέμβασης μέλη κομμάτων, ομάδων, ενώσεων που χρησιμοποιούν αντιδημοκρατικούς τρόπους εκλογών και εκπροσώπησης (πλειοψηφικά συστήματα η κατ΄ επίφαση δημοκρατικά)

5) Επίσης αποκλείονται να παρευρίσκονται μέλη κομμάτων και ομάδων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας και την επιβολή μη πραγματικής δημοκρατίας.
6) Μέλη που παραβαίνουν τις αρχές αποπέμπονται είτε προσωρινά – αν παρακωλύουν τις διαδικασίες – η οριστικά αν αποδειχθεί η συμμετοχή τους σε άλλες οργανώσεις και η λειτουργία τους έξω απο τις αποφάσεις.

7) Κοινωνικές ομάδες όπως οι μετανάστες συμμετέχουν παράλληλα εάν και εφόσον έχουν αποδεχτεί τις αρχές της Α.Δ συγκροτώντας δικό τους σώμα.

8 ) Στους χώρους της κοινωνίας και τις εργασίας προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, ενώ όπου δεν υπάρχουν αγωνιζόμαστε για την ισχύ τους!

Ζητάμε την κατάργηση των πλειοψηφικών εκλογικών συστημάτων των σωματείων και ενώσεων για να ξεφύγουν απο την θηλιά των κομμάτων.

Τι μπορεί να ισχύσει βάσει των κανόνων της Α.Δ. στον Δημόσιο Βίο και στην διαμόρφωση των Άμεσων Διεκδικήσεων που απαιτούν οι ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ σήμερα:

1η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 
Η παρούσα κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν προκύψει απο την νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος με νόμους μη Δημοκρατικούς. (πχ το 40% του 60% του εκλογικού σώματος και με αυξημένη αναλογική…)
ΘΕΣΗ
Δέν αναγνωρίζουμε επιλογές και δεσμεύσεις που δεν εκπροσωπούν το σύνολο του Ελληνικού λαού.

2η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Με οικονομικούς κανόνες που δημιουργούνται εκτός των κρατών και εν αγνοία τους καταλύεται η Εθνική Κυριαρχία.
ΘΕΣΗ
Αποδεχόμαστε ότι προκύπτει απο ένα ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ διαμορφωμένο ΜΟΝΟ απο τους εκπροσώπους των χωρών στην λογική της Πραγματικής Δημοκρατίας.

3η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Κάποιοι αποφάσισαν χωρίς την λαϊκή ετυμηγορία σε έργα όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, δημόσιες αλλά μη παραγωγικές επενδύσεις, σε τοξικά ομόλογα , καταστρέφοντας ότι είχε απομείνει στην Χώρα, ενώ γνώριζαν…ή όφειλαν να γνωρίζουν. Σε πάντα με ξένα και ντόπια συμφέροντα.
ΘΕΣΗ
Όλα αυτά αποτελούν ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και δεν υπάρχει περίπτωση καμίας ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ. Οι ένοχοι θα δικαστούν απο την ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

4η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Αποδεδειγμένα ξένες εταιρίες εξαγόρασαν μέσω του χρηματισμού είτε μέλη κυβερνήσεων, είτε κόμματα, είτε διευθυντικά στελέχη προκειμένου να πετύχουν διακρατικές συμφωνίες σε βάρος της χώρας και της Εθνικής της Κυριαρχίας.
ΘΕΣΗ
Οι προηγούμενες συμφωνίες καθίστανται άκυρες, αυτοί που δωροδόκησαν τιμωρούνται και αποζημιώνουν, αυτοί που δωροδοκήθηκαν και τα Κόμματα τους και εκτός των ποινών, χάνουν τα εκλογικά τους δικαιώματα με ότι αυτό συνεπάγεται….

5η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Μέλη των Κυβερνήσεων και διευθυντικά τους στελέχη με ασυμβίβαστες πολλές φορές ιδιότητες «έπαιξαν» σε στημένα παιχνίδια κρατικά ομόλογα και περιουσία ασφαλιστικών ταμείων, έστησαν κόλπα στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και άλλα παρόμοια, συμβάλλοντας στην ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ του σήμερα.
ΘΕΣΗ
Οποιεσδήποτε πράξεις η παραλήψεις δημόσιων λειτουργών δεν παραγράφονται ούτε σε περίπτωση θανάτου, αν με την αποδεδειγμένη δράση τους εξέθεσαν σε κίνδυνο την ελευθερία των πολιτών και της χώρας.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ισως όλα , ή τα περισσότερα , να έχουν ψηφιστεί κατά τόπους. Σε διεθνές επίπεδο πρέπει να συνδεθούμε και με τους πολίτες των άλλων χωρών είτε βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη είτε σε μειονεκτικότερη θέση.

Οι αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας δηλ. της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ θα αποδώσουν περισσότερο όταν θα εφαρμοστούν σε ολόκληρο το φάσμα των λειτουργιών των Νέων Διεθνών Ενώσεων και του Νέου Διεθνούς Δικαίου.
Αυτά θα αναπτυχθούν ειδικά, γιατί θα αποτελούν τον βασικό κορμό για μια άλλη κοινωνία ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Advertisements
2 Responses “Πρόταση αρχών Άμεσης Δημοκρατίας” →
  1. Πιστεύετε ειλικρινά πως έστω και το 1/10 των όσων αναφέρετε μπορούν να εφαρμοστούν από εσάς τους ίδιους?

    Απάντηση
    • Η απάντηση είναι ναι. Για έναν απλό λόγο. Γιατί είναι απλές αρχες, που ουσιαστικά μπορούν να δώσουν απλές λύσεις σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; Το ότι αυτό που πιστεύουν και θέλουν οι πολλοί δεν εκφράζεται και δεν εφαρμόζεται. Απο εκεί και πέρα θέλει πολύ δρόμο και προσπάθεια από όλους μας.

      Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: