Αγανακτισμένοι και πια Συνειδητοποιημένοι

Posted on Ιουνίου 29, 2011

0


Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου μόλις ολοκληρώθηκε. Η εικόνα και μόνο ότι χιλιάδες πολίτες να δέχονται μεγάλες ποσότητες χημικών, να τραυματίζονται και μέσα στη Βουλή να ψηφίζουν αμέριμνοι αυτό που όλοι περιμέναμε, τα λεει όλα.
Ήρθε η ώρα, όλοι οι πολίτες, με ή χωρίς τους υφιστάμενους πολιτικούς – εσείς διαλέγετε, να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Η Αγανάκτηση συνεχίζεται, αλλά πλέον χρειάζεται και Συνειδητοποίηση. Δεν είναι αργά, ποτέ δεν ήταν. Συνεχή αγώνα και συνειδητοποίηση χρειάζεται. Για να πορεύτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο νέο σκηνικό, με το Μεσοπρόθεσμο να συνεχίζει να καθορίζει τις ζωές μας και τους ίδιους πολιτικούς να είναι εγλωβισμένοι στο κομματικό τους ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Κατ’ αρχήν πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι το κείμενο αυτό, σίγουρα δεν είναι μανιφέστο, δεν προέρχεται από καμία κομματική ή πολιτική ομάδα. Είναι μια προτροπή σε όλους. Στους ίδιους μας τους εαυτούς.

Τι έγινε τον τελευταίο μήνα:
Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στις πλατείες και στους δρόμους για πρώτη φορά αυθόρμητα, ακομάτιστα, ειρηνικά, χωρίς σύμβολα. Έτσι θα συνεχίσουμε. Κάποιοι αυτόνομοι, κάποιοι με υπάρχοντες σχηματισμούς, κάποιοι με νέους που θα προκύψουν.
Είμαστε πολλοί – πάρα πολλοί – προερχόμαστε από διαφορετικές ομάδες και ιδεολογίες, αλλά βρήκαμε επιτέλους τα κοινά μας σημεία.

Προσπαθούμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με νέες αρχές ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Άμεσης, Πραγματικής και ουσιαστικά Αντιπροσωπευτικής του πολίτη.

Κεντρικό αίτημα:
Δημοκρατία τώρα. Πραγματική, Άμεση, Αντιπροσωπευτική. Για όλους τους πολίτες.

Βασικά αιτήματα:
Τα κύρια αιτήματα που συμφωνήσαμε όλοι αυτές τις μέρες – στις πλατείες και στις παρέες – και πρέπει να ικανοποιηθούν ΑΜΕΣΑ είναι:
• Επανεξέταση των όρων του μνημονίου και έλεγχος του χρέους.
• Αναζήτηση των υπαίτιων για την παρούσα κατάσταση και τιμωρία αυτών.
• Αρση ασυλίας και προνομίων των βουλευτών και των πολιτικών εκπροσώπων.

Υπάρχουν κι άλλα πολλά. Τα παραπάνω είναι τα βασικά αιτήματα προς ικανοποίηση, για ένα νέο ξεκίνημα σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Εκπροσώπηση:
Ολοι εκπροσωπούν τους εαυτούς τους. Ετσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε.
Στα σωματεία, στα επιμελητήρια, στις εθνικές και δημοτικές εκλογές. Ακόμη όμως και στα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα, αν και κρίθηκαν ανίκανα να δράσουν ουσιαστικά. Ηδη κάποιοι έφτιαξαν κινήματα, πρωτοβουλίες. Ακόμη και οι Συνελεύσεις στις πλατείες ή/και στις γειτονιές μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο. Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του και πράττει κατά βούληση.
Ολοι χρειάζονται, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν περισσεύει. Συμμετοχή σε όλους τους υπάρχοντες θεσμούς και παράλληλη δημιουργία νέων, όπου κριθεί απαραίτητο.

Αρχηγούς ή ηγέτες δεν έχουμε.
Κάποιοι τους αναζητούν, κάποιοι όχι. Κάθε ΑΤΟΜΟ, ας δράσει κατά βούληση. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι ένας και μοναδικός και σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάποιος από το υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό.

Τρόπος δράσης
Μαζικά:
Ακτιβισμός οποιασδήποτε μορφής. Συγκεντρώσεις, πορείες, διαμαρτυρίες, συμβολικές καταλήψεις, ψηφίσματα. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και φτιάχνουμε φορουμ, σελίδες, μπλογκ, αλλά και τα συμβατικά μέσα για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Συνδυάζουμε την φυσική μας παρουσία σε μαζικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις, αλλά και την συμμετοχή στο διαδίκτυο.
Οχι βία, οχι καταστροφές με συγκρούσεις.

Προσωπικά:
Λειτουργούμε παντού, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας έχοντας στο νου μας το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Δεν χρειάζεται να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά το σκηνικό. Η ανατροπή μπορεί να έρθει με τρόπο που θα γίνει κοινός τόπος για όλους.
Αρκεί για αρχή, να κάνουμε όλα αυτά που δεν γίνονται μέχρι τώρα. Ολα τα χιλιάδες θέματα στην παιδεία, στην υγεία, στην πολιτική και παντού.

Όλα αυτά που για κάποιους ακούγονται πολύ λίγα, για άλλους επαναστατικά, μπορούν να αποτελέσουν τα θεμελιώδη της δημοκρατίας.

Στόχος:
Να συνεχιστεί το κίνημα των Αγανακτισμένων και να εξελιχτεί σε Συνειδητοποιημένους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να δράσουν ο καθένας κατά βούληση. Οσοι, δεν ικανοποιούνται από τις Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν νέες δράσεις, χωρίς στείρες αντιπαλότητες. Δεν υπάρχει χρόνος για εσωτερικές διαμάχες μεταξύ πολιτών.
Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να εκφραστούν ΟΛΟΙ. Ανεργοι και εργαζόμενοι, ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι, νεοι και μεγαλύτεροι. Οχι μόνο στις πλατείες, αλλά και στις γειτονιές, στα αμφιθέατρα, στα σχολεία, ΠΑΝΤΟΥ.

Μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος είναι η συνειδητοποίηση του ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ και η επίτευξή του. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, μπορεί και να πάρει χρόνο. Καθε πολίτης, κάθε ομάδα ας κρίνει και ας πράξει ανάλογα.

Μην απογοητευόμαστε, γιατί μέσα σε ένα μήνα καταφέραμε αρκετά πράγματα. Αποδείξαμε ότι είμαστε ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ας πορευτούμε όλοι μαζί και ξεχωριστά – όπως ταιριάζει στον καθένα – με αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Στο μέλλον, μπορεί κάποια από τα παραπάνω να αλλάξουν ή και να εξελιχθούν.
Αλλά θα είμαστε πάλι εδώ, στο διαδίκτυο, στις πλατείες, στα πάρκα και στις γειτονιές, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε ποτέ ξανά σε αυτήν την κατάσταση.

Φιλικούς χαιρετισμούς,
Αγανακτισμένοι, αλλά πλέον Συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Advertisements