«Στο Σύνταγμα προχτές μας θάψανε…ξέχασαν όμως ότι είμαστε σπόροι…» @*

Posted on Ιουλίου 14, 2011

1


Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι θα γινόταν αν δεν συνέβαιναν τα επεισόδια στην Πλατεία Συνάγματος? Μπορει να φανταστεί κανείς μεγάλης διάρκειας ειρηνικές εκδηλώσεις?
Εκατομμύρια θα γινόταν οι χιλιάδες…
Η απώλεια όμως ήταν πολλαπλή:

α) Δεν κατόρθωσαν να περιθωριοποιήσουν τους συνειδητούς η ασυνείδητους προβοκάτορες, που λειτούργησαν χωρίς να σεβαστούν τις πρωτοφανείς Δημοκρατικές διαδικασίες που έβαλε ένα πρωτόγνωρο κίνημα χωρίς ηγέτες.

β) Συνυπήρξαν σε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρία , με κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις που είναι παρακλάδια του αντιδημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης που έχουμε ( δεν έχουμε πάρα να δούμε τον τρόπο εκλογής των εκπροσώπων τους).

γ) «Τσιμπήσανε» στις αδιέξοδες τακτικές της παλαιοαριστεράς προετοιμαζόμενοι για σύγκρουση ενώ έπρεπε να προετοιμαστούν με οποιοδήποτε κόστος για το αντίθετο, ακόμη και με ακύρωση της διαμαρτυρίας την μέρα που κατέβαιναν οι «άλλοι».

δ) Δεν διδαχτήκανε από το παρελθόν ότι στόχος εκείνη την μέρα γινόταν το ίδιο το κίνημα και ότι η μέθοδος ήταν κλασική πια. Στόχος δεν ήταν η οι «επαναστάτες της κερκίδας» αλλά ο καθημερινός πολίτης , αυτός έπρεπε να χτυπηθεί, να ματώσει στις κάμερες, και οι οι εικόνες μετά να κάνουν την δουλειά τους…

ε) και η δουλειά τους ήτανε να καθηλώσουν τον μέσο άνθρωπο στην ασφάλεια του καναπέ, να θυμώσουν τους ήδη θυμωμένους οδηγώντας τους πονηρά στην αδιέξοδη λατρεία της βίας για την βία … να πάψουν να σκέφτονται, να γίνουν σαν τους χούλιγκαν της πολιτικής με τις κουκούλες, ανεγκέφαλοι, θερμόαιμοι. Μπρος στην οργανωμένη και σχεδιασμένη (από επιστήμονες της ψυχολογίας της μάζας) επίθεση της αστυνομίας, ηρωοποιήσαν τους άλλους παραπλανημένους από το θυμικό τους «αγωνιστές» που ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ όπως και οι αστυνομικοί της Αρχές της Δημοκρατίας.

στ) Απολογισμός λοιπόν>
– Κατέβηκε το επίπεδο του εχθρού από τους στρατηγούς των κυβερνήσεων και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στον απλό μπάτσο των 600 ευρώ …που όντως κάνει την δουλειά του με τόσο λίγα.
– Αντί να λιντσαριστούν οι μπαχαλάκηδες προήχθησαν στους Ζορό τιμωρούς των μπάτσων σύμφωνα με της ανάγκες του θεάματος…
– Ο μέσος άνθρωπος που ξεκίνησε να γίνεται σκεπτόμενος, επιστράφηκε δαρμένος , βορά πάλι στην μιντιακή αποβλάκωση, κοινώς επανεντάχθηκε.
-Η θεατρική παράσταση της ψηφοφορίας του μεσοπρόθεσμου που έγινε με το πιστόλι στον κρόταφο απο τους ξένους, πέρα απο τους 155 «συνεργάτες» άφησε στο απυρόβλητο τους 145 που παραμείναν άλλοι ως σιωπηρά εφεδρία και άλλοι ως 5η φάλαγγα για να υλοποιήσουν το μακρορόθεσμο.

ζ) Μακάρι μετά τα 2 βήματα πίσω να πάμε 3 βήματα μπροστά , όπως έλεγε ο …αντεπαναστάτης σύντροφος Λένιν, μακριά από τους «δημοκρατικούς συγκεντρωτισμούς του» , μακριά από την διχαστική «πάλη των τάξεων» , μακριά από τα άρρωστα παπαγαλάκια τσιτάτων και κονσερβαρισμένων ιδεών, μακριά απο τους άνοους «πατριώτες» που πιστεύουν οτι οι χούντες γίνονται χωρις σπονσοριγκ ξένων δυνάμεων…

Μετά τον δρόμο που άνοιξε η Ισπανία ας ακολουθήσουμε τις αναζητήσεις της Ισλανδίας και ας προσφέρουμε και μεις στον κόσμο το υπόλοιπο της διαδρομής.

Ενας Κανένας 12/7/11 …..οχι ρε πουστη ξημερώνει..

@* Ο τιτλος ειναι απο μεταφορά στιχων του Ντινου Χριστιανόπουλου.

Advertisements